vrijdag 14 maart 2014

Knuffelkapitein

Eén van die dingen die het zwaarst blijven, is merken dat je kleine meisje het moeilijk heeft. "Mama, ik mis jou als ik bij papa ben en ik mis papa als ik bij jou ben." Het uit zich in slecht slapen, niet naar school willen, ontzettend aanhankelijk zijn en dramatisch afscheid nemen van mama naar papa of omgekeerd. Dat vreet energie. En hoewel de tranen meestal snel gedroogd zijn, blijft zo'n afscheid nog een hele tijd nazinderen in je hoofd. Je neemt het mee naar huis of naar het feestje dat je op die ene vrije avond in je agenda hebt gepland.

Tot we op een ochtend samen naar de geweldige Kapitein Winokio kijken. Daar vertelt Mevrouw de Poes een verhaal over het knuffelbandje. Met een knuffelbandje kun je knuffels sturen naar iemand die je erg mist. "Mama, ik wil ook zo'n knuffelbandje, waar kun je dat kopen?"
In een heel speciale winkel koop ik een knuffelbandje voor mijn meisje. Ze neemt het trouw mee naar school en naar haar papa. En knuffels dat ik krijg, de hele dag door!Geen opmerkingen: