woensdag 16 april 2014

De grote schilderwerken

Het spookte al een tijdje rond in mijn hoofd. Begin dit jaar nam ik mij iets 'goed' voor. Toen bleek dat Louanne tijdens de paasvakantie een weekje op reis zou gaan met haar papa werd het voor mij duidelijk: dan moest het gebeuren.

De dag na mijn vorige blogpost kreeg ik bezoek van Colora. Ik had wel wat ideeën maar kon nog technisch advies gebruiken en hulp bij het beslissen van de kleurtjes. Het werd 'gainsbaro white' en 'melting mintleaf'. Louanne haar roze en paars werd 'macaron' en 'orchidee'.

Ik legde de data vast, stelde een schilderteam samen, reed naar Brico voor verfkwasten, afplaktape en andere benodigdheden, leende van vrienden en collega's een schuurmachine, doeken, emmers en borstels. Besteedde mijn pas verkregen ecocheques in één keer. En last but not least, ik bereidde me mentaal voor. 

Louanne vertrekt. Ik berg al haar speelgoed op, zet alle meubels aan de kant, haal gordijnen en lusters naar beneden. De grote leegte. 

Muren plamuren. Schuren op woensdagnamiddag. Afwassen en afplakken. Eindelijk die eerste spat verf. Het ganse weekend kei hard werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Ik loop te stressen maar heb een team aan mijn zijde om U tegen te zeggen. Zondagavond is het grootste werk verzet. Maandag zit ik geradbraakt achter mijn bureau. Louanne belt: "Tot morgen, mama!" Dat geeft me nieuwe moed. Ik loop een toertje, want dat is broodnodig.

Dinsdag zorg ik ervoor dat de werf weer op een huis lijkt. In de namiddag omhels ik mijn dochter in wat weer een stukje meer 'ons' huis is geworden. 

Special thanks to my topteam!

Geen opmerkingen: