dinsdag 22 april 2014

De wensput

Feestdagen. Het blijven lastige dagen. Pasen. We wensen elkaar een zalig Pasen. En gisteren werd mijn meisje vijf jaar (5!!!). Verjaardagswensen. Een heerlijk mooie leeftijd. Zoveel fantasie, zoveel creativiteit. Toverspreuken rijmen, toneeltjes opvoeren, sprookjes verzinnen, prachtige tekeningen maken, elfjes en prinsessen, de tandenfee, ... 

In die fantasiewereld is er plaats voor nog veel meer wensen. Ze laat dan ook geen enkele gelegenheid aan zich voorbij gaan om er één te formuleren. "Als je een blaasbloem uitblaast mag je een wens doen". In Plopsaland: "Mama, ik wil nog een keer naar de wensput om een wens te doen." "Mama, als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen. Maar je mag nooit verklappen wat je wens is want anders komt die niet uit." 

Deze ochtend kwam ze me wakker knuffelen (heerlijk, toch?). "Mama, mijn grootste wens is nog steeds niet uitgekomen en die zal ook nooit uitkomen. Ik wil zo graag dat mama en papa terug in één huisje gaan wonen."

Feestdagen. Het blijven lastige dagen. Ook voor meisjes die vijf jaar worden en twee feestjes hebben.1 opmerking:

mams zei

Ja, dat zal altijd een grote wens blijven,elk kind dat een scheiding meemaakt blijft dat wensen(als het niet met geweld te maken heeft) wat toch heel normaal is, zij blijven mama en papa graag zien en willen niets liever dan dat het net als voorheen is.Als je kind natuurlijk zoiets zegt doet het je emotioneel iets omdat je het zelf ook liever anders zou gehad hebben.