maandag 26 januari 2015

Over de zee en zo

Gisteren combineerde ik een strandloopje met een expo in MuZee. Het eerbetoon van/aan Jan Hoet en aan (de) zee wilde ik niet missen. Ik ben nog niet op alle locaties geraakt, daarvoor is nog tijd tot in april. Ik kan dus eigenlijk nog geen volledig oordeel vellen maar toch al enkele bedenkingen.

De keuze van kunstenaars vind ik prachtig. Als je ze allemaal onder elkaar zet, krijg je een indrukwekkende lijst. Alleen zijn sommige opstellingen mij niet altijd duidelijk. Hoe William Blake tussen Rineke Dijkstra en Ronny Delrue terecht gekomen is, is mij een raadsel. 

Er hangen/staan enkele pareltjes opgesteld. Ik had deze graag met jullie gedeeld maar helaas, foto’s nemen is verboden. Hoe vreemd is dat? Jan Hoet, dé pleitbezorger van het museum zonder muren, van het terugbrengen van kunst naar het publiek. Wat als ik een foto neem van pakweg de Nautilus van Wim Delvoye en diens schoonheid wat wijder verspreid via instagram? Wat als ik The Spirit of Saint Louis van Luc Tuymans fotografeer en op facebook zet? Word ik dan aangeklaagd voor plagiaat? Hebben jullie de stem van Jan Hoet ook gemist in het debat van afgelopen week? 

Gelukkig is er nog Altar van Kris Martin. Dit werk is publiekelijk te bewonderen op het strand. Het geeft je een frisse blik op verleden, heden en toekomst, het biedt perspectief. Ga zeker live kijken, da’s nog veel mooier dan deze volstrekt legale foto.En oh ja, google ze maar eens, die Nautilus en Spirit of Saint Louis.

3 opmerkingen:

Matthias zei

Ik hoor niks dan lof over deze tentoonstelling, maar ben er nog niet geraakt. Gelukkig loopt ze nog tot april. Wel jammer dat je geen foto's mag nemen, dat was ik anders wel van plan...

Aertsparadijs zei

Gaan Matthias! En neem je fototoestel toch maar mee voor de publieke plekken. Maar pas op voor boze suppoosten ;-)

Anoniem zei

In Muzee kreeg ik meteen een schaar in de handen gestopt om het DS toegangsticket netjes op de lijnen uit te knippen.