vrijdag 9 augustus 2013

Fan van Linda

‘Verlaten vrouwen’ van Corine Koole is gebaseerd op echte verhalen van Nederlandse vrouwen. De rubriek verscheen in het tijdschrift LINDA en het boek ligt nu op mijn nachtkastje. Ontspannende lectuur is het uiteraard niet maar het is oh zo herkenbaar en daarom alleen al doet het deugd. Weten dat je niet de enige bent is misschien een magere troost maar toch geeft het je op één of andere bizarre manier moed. Want welke verschrikkingen deze vrouwen ook hebben moeten doorstaan (toegeven, er zijn ook verlaten mannen maar er zit toch een opvallend terugkerend patroon van kl*tzakkerig gedrag in), ze staan er wel weer terug, alleen of met een nieuwe partner/ gezin.
En dat het normaal is dat je de eerste maanden in ‘overlevingsmodus’ schakelt en dat het tijd nodig heeft voor je weer een beetje kan ‘leven’ en dat je sommige dingen gewoon nooit zal begrijpen en dus maar beter los laat. En dat er één ding is wat ontzettend helpt: lopen! Daarover later meer. 
In het najaar volgt de gelijknamige serie op de Nederlandse zender RTL 4, uiteraard bedacht door Linda. Ik ben geen fan van scripted reality dus ik weet niet of het wel iets voor mij wordt, maar ik ben wel fan van de fictieserie ‘Divorce’, ook al van (en met!) Linda. De laatste aflevering haalde in Nederland meer dan 2 miljoen kijkers. Bij ons speelde de serie op donderdagavond op vtm en heb ik er niemand wat over horen zeggen. Hilarisch vond ik de avonturen van David, Boudewijn en Joris. Alweer dat herkenbare. Drama met een vleugje humor, that’s me! Zeg eens, wie van de drie kies jij?
 

2 opmerkingen:

Sandra zei

Bon als het moet (hoewel het niet in mijn rayon ligt :))... de middelste; Omwille van zijn sjaaltje!

Aertsparadijs zei

't is duidelijk niet jouw rayon of je hebt de serie niet gezien :-)