dinsdag 17 februari 2015

De dagen zonder...

Vanaf morgen starten de 'dagen zonder vlees', een bewustwordingscampagne over de impact van vleesconsumptie op het milieu. Het plan is om 40 dagen geen, of toch minder, vlees en vis te eten met zoveel mogelijk mensen om de ecologische voetafdruk te verminderen.

De klimaatverandering heeft bijvoorbeeld ook gevolgen voor gewassen zoals de cacaoplant. Vooral in gebieden als Ghana en Ivoorkust is de cacaoteelt bedreigd. Dit inspireerde mij om mijn eigen versie van de dagen zonder... te starten.
Ja, ik ga voor 40 dagen zonder chocola (en koekskes en snoepjes en ijsjes en...)!


Grootste struikelblokken zijn:
  1. de tas chocolademelk als onderdeel van het ontbijtritueel 
  2. tussendoortjes, voornamelijk op het werk 
  3. het dessert en/of knabbels na het avondeten
Stap 1 is alvast geen chocolade meer in huis hebben/halen. Dat is dan ook het grootste werk voor vandaag :-). 

Supporteren jullie mee voor mij? Ik beloof dat ik deze dagen ook een vegetarische pasta extra op de weekmenu plaats (heb ik meteen extra groentjes als gezond tussendoortje voor op het werk).
4 opmerkingen:

Matthias zei

Good luck, ik ga voor 40 dagen zonder vlees, maar mét chocolade. Ah ja, chocolade is vegetarisch hé ;-)

Lies zei

Origineel. Ik ben ingeschreven voor dagen zonder vlees (makkelijk, want ik eet toch al bijna altijd vegetarisch) en daarnaast probeer ik ook suiker te laten.

Aertsparadijs zei

THX en jij ook good luck Matthias! Of is het even makkelijk voor jou als voor Lies? En ja, chocolade is veggie, maar wel bedreigd hé!!! ;-)

Matthias zei

Wanneer ik thuis ben en voor mezelf kook is het niet echt een probleem, al moet ik wel wat zoeken naar alternatieven. Gaan eten met vrienden of collega's is nog het lastigste, er is soms echt een gebrek aan een vegetarisch aanbod.