vrijdag 20 februari 2015

Turist, een lawine aan emoties

Aanrader van de maand: Turist. In de film redt vader Tomas bij een lawine enkel zijn iPhone en zichzelf en laat hij vrouw en kinderen achter. De lawine-scène is inderdaad indrukwekkend. Maar ook de landschappen en de scènes in de skilift vind ik magistraal in beeld gebracht.

De film is heftig. Met kinderen die troost zoeken bij elkaar terwijl mama en papa ruzie maken. Een dochter die haar mama smeekt om de huilende papa te troosten die net bekend heeft dat hij haar ontrouw is geweest. Drama van de bovenste plank maar ook hilariteit alom. De relatiecrisis slaat over op een bevriend koppel en - pijnlijk- blijkbaar ook op de zaal. Bij het naar buitengaan hoor ik het koppel achter mij stevig verwijten maken 'jij reageert ook altijd zo'.

Regisseur Ruben Östlund vertelt in een interview in De Standaard dat hij 'het kerngezin in vraag wilt stellen en meer echtscheidingen teweeg brengen'. Hij vraagt zich af of het wel aanvaardbaar is om al je energie in relatieproblemen te investeren? Ga vooral zelf kijken.


1 opmerking:

Matthias zei

Die wil ik ook nog zien. Bedankt voor de tip.